Jan Sanders

Jan Sanders groeit op met een vader die zeiljachten ontwerpt en daarvoor erkenning krijgt tot in  Amerika. Het duurt dan ook niet lang voor Jan zijn vaders passie voor de scheepvaart adopteert en zich als kind verdiept in de modelbouw. Op 13-jarige leeftijd zet Jan zijn eerste stappen in de zeilwereld om zich een jaar later intensief toe te leggen op lesgeven en op wedstrijdzeilen. Zo wordt hij – samen met goede vriend Harry Gorrebeeck – driemaal Belgisch kampioen in de CRC-C klasse, winnen ze tweemaal de Antwerp Race, de Light Vessel Race, het Noorzeekampioenschap, en nog veel meer.

Met Charles van de Wauwer wint Jan het Belgisch kampioenschap in de CRC-B klasse.
Wanneer hij 16 jaar is, koopt Jan een OK-yole, knapt die volledig op en doopt hem ‘Okarina’. Meer dan ooit tevoren is Jan niet meer weg te slaan van het water en de zeilwereld. Van zijn hobby maakt hij dan ook zijn beroep. Jan start zijn carrière in 1978 bij North Sails in Merksem en gaat in 1981 aan de slag bij Landtmeters, een kleine zaak die hij uitbouwt tot één van de meest toonaangevende zeilmakerijen in België.

Tijdens zijn tewerkstelling bij Landtmeters,bouwt Jan – dankzij zijn expertise en vakkennis – een ijzersterke reputatie op met honderden nationale en internationale tevreden klanten. Die jarenlange ervaring neemt Jan vandaag mee naar zijn eigen zeilmakerij ‘Emoyeni, die hij samen met zijn vrouw Mieke uitbaat. Met oog voor detail en nauwkeurigheid brengen zij de herstelling van uw zeilen tot een uitmuntend einde.

Dat, in combinatie met het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen, maakt Emoyeni Sails een garantie voor degelijkheid en kwaliteit.